A Dakar hivatalos abroncsszolgáltatója

Az amerikai BFGoodrich® márka hivatalos abroncsszolgáltatóként tér vissza a Dakar-ralira.

Amíg a 2018-as versenymezőny Peru, Bolívia és Argentína terepein próbálgatja az emberi teljesítőképesség határait, a BFGoodrich® gumis szakemberei a verseny egész időtartama alatt, január 6-tól egészen 20-ig a partnerek rendelkezésére állnak, hogy az abroncstejesítmény kielemzésén túl hasznos tanácsokkal lássák el a csapatokat.

Az abroncsgyártó és a versenyszervezés között lévő megállapodás részeként a napi futamok utáni időben gumijavításra és -szerelésre is igénybe lehet venni a BFGoodrich® szolgáltatásait. A mozgóműhely a Dakar Szolgáltató Központ nevet viseli, és 10 tapasztalt gumis szakember dolgozik benne. Előzetes becslések szerint mintegy 2 500 abroncscserét végeznek majd el a szakemberek a rali időtartama alatt.

A világ második legnagyobb motorsport versenyén hivatalos abroncsszolgáltatónak lenni mindenképp elismerés számunkra: a BFGoodrich® szakértelmének és a terepabroncs piac vezető gyártójának megszavazott bizalomként tekintünk rá. A világhíres ralit 190 országban közvetíti a televízió, ismertsége 77%-os. A 2017-es versenyt 4,5 millióan nézték a helyszínen, és 2,3 millió követője volt a Facebookon.

A BFGoodrich® Dakar Szolgáltató Központ

A 2018-as Dakar hivatalos abroncsszolgáltatójaként a BFGoodrich® Dakar Szolgáltató Központ munkatársai non-stop rendelkezésre állnak: feladatuk, hogy a rali egész ideje alatt segítséget nyújtsanak a versenyzőknek.

A Dakar Szolgáltató Központ elsődleges feladata, hogy a versenyzőknek és a ralit kísérő kiszolgáló flottának a mindenkori táborhelyen műszaki vagy kényelmi szolgáltatásokat nyújtson a futamokat követő időben. A Dakar utazó karavánját mintegy 3 000 fő alkotja (versenyzők, technikusok, a sajtó képviselői, TV-stáb, szervezők és meghívott vendégek).

A táborhelyeken térítmésmentes szolgáltatást nyújtunk, szolgáltatásainkat a szponzorszerződés értelmében bárki igénybe veheti. 

 

    

A Dakar Szolgáltató Központ nyitvatartási ideje: 15:00 – 23:00.
A Központ felállítása délelőtt 10-től délután 3-ig tart, az este 11-es zárás után pedig lebontják a központot. A Központ egyes esetekben csak a versenynapon kerül felállításra.

Kérésre szolgáltatókat is ajánlunk.

Vegyék figyelembe, hogy a Központ helyszíne, így a talaj típusa is akár naponta változhat, ajánlatos, hogy minden talajtípuson megfelelő felszerelést használjanak.

Hivatalos szolgáltatóként a BFGoodrich az alábbi szolgáltatásokat végzi a Központban:

  • Abroncscsere/nyomásbeállítás
  • Ragasztás és egyéb gumijavítás
  • Motor kenőanyag/olaj
  • Hegesztés
  • Mosás
  • Segítségnyújtás a roadbook értelmezésében, tanácsadás
  • Sisak visszapillantó cseréje
  • Gerincvédő beállítása és javítása

Fotók: ASO, World és DPPI