Gumiabroncsokra vonatkozó biztonsági és használati tanácsok

A gumiabroncsok jelentik a jármű és az út közötti egyetlen érintkezési pontot. Ügyelnie kell gumiabroncsai minőségének és teljesítményének megőrzésére. Javasoljuk, hogy ennek érdekében tartsa be a következő, a biztonságra és a használatra vonatkozó tanácsokat. Ha a helyi rendelkezések, jogi előírások, szabályozások szigorúbbak, akkor azok szerint kell eljárni.

A biztonságra és használatra vonatkozó tanácsok megtekintéséhez kattintson a következő hivatkozásra:

Érdemes „négyévszakos” gumiabroncsot választanom?

Autósok figyelem!
Szokott időnként havas útviszonyok mellett vezetni?
Elege van abból, hogy évente kétszer abroncscserét kell beütemeznie? Elege van az abroncscserékkel elvesztegetett időből?
Olyan okos megoldást keres, mely megbirkózik a téllel és nem kerül egy vagyonba, de az ön biztonsága sem kerül veszélybe?

Akkor a BFGoodrich “négyévszakos” gumiabroncs választékának új tagját Önnek találták ki.
A nyári és a téli gumiabroncs technológiák egyesítésével ez a termékcsalád egész évben ugyanazt a vezetési élményt biztosítja, miközben mindenféle útviszonyok között – száraz, nedves vagy havas – teljes biztonságban érezheti magát.

Az új BFGoodrich g-Grip ALL SEASON gumiabroncs felszerelésével Ön a biztonságot és a pénzmegtakarítást választja, és egész évben kézben tarthatja az irányítást – nem kell többé előre készülnie a téli és a nyári szezonra!

Mikor érdemes mégis inkább cserélgetni a téli és a nyári gumiabroncsokat?

Ha Önnek napi rendszerességgel havas útviszonyok között kell vezetnie, akkor tanácsos olyan gumiabroncsot választania, melyet kimondottan ilyen körülményekre terveztek.

Téli gumiabroncsok felszerelése nagyobb nyugalmat biztosít Önnek a havas utakon, hogy egyáltalán ne is kelljen törődnie a hóval.

Amikor melegszik az idő, az útburkolat és a gumi hőmérséklete egyaránt emelkedik. A gumi jobban rányomódik az aszfaltra, ami lomhább úttartást és kevésbé pontos kormányzást eredményez. Ilyenkor érdemes visszacserélni a nyári gumiabroncsokat.