Vezetési tanácsok „négyévszakos” gumiabroncsokhoz.

Tanácsok Damien Desse tesztvezetőnktől

„Egy BFGoodrich g-Grip ALL SEASON abroncsokkal szerelt autót teljesen a megszokott módon kell vezetni!” mondta Damein Desse, aki hat éve abroncstesztelőként dolgozik nálunk.
„Ezt a termékcsaládot pontosan arra tervezték, hogy az autósoknak ne kelljen azzal törődniük, hogy a különböző típusú utakon és a különböző évszakokban hogyan vezetnek.”

A BFGoodrich g-GripALL SEASON gumiabroncs nedves tapadása C besorolást kapott, ami bizonyítja, hogy mennyire biztonságos. A gumiabroncs a téli gumiabroncsokra vonatkozó követelményeknek is megfelel, ezért megkapta a havas úton biztosított jó vonóerőt igazoló európai 3PMSF jelölést. Ezeknek a műszaki innovációknak az egyesítése biztosítja a jó tapadást és vezetési élményt nyáron, valamint a jó fékezést és elindulást havas utakon.

„Persze, ha rendszeresen havas utakon kell vezetnie, inkább válassza a téli gumiabroncsokat, melyek jobban megfelelnek az Ön mindennapi vezetési igényeinek”, hangsúlyozta Damien.

Ami pedig a vezetési technikát illeti, „pontosan úgy kell vezetni, mint minden más gumiabronccsal! Ha havas úton vezetünk, a hó típusának megfelelően (csúszós, vastag, jeges, stb.) teszteljük, hogy hogyan reagálnak a gumik és megállapíthassuk a tapadás mértékét. Finoman engedjük vissza a kuplungot, hegyre föl és hegyről le egyaránt és lassan, egyenletesen végezzük az irányítást.
Vezessen finoman, egyenletesen, és próbálja előre végiggondolni az eseményeket, általában ezt ajánlom, ha havon kell vezetni, függetlenül a gumiabroncsoktól”, tanácsolta a tesztvezető.
„Összefoglalva, ez az új gumiabroncs garantálja a mobilitást és biztonságot bármilyen körülmények között, mindenféle korlátozás nélkül. Legfőképpen pedig nem kell lemondani a vezetés élményéről sem!” fejezte be Damien.