Egy örök úttörő legendája

A BFGoodrich márkát a létrehozása óta jellemzi úttörő szelleme, a törekvés, hogy egyre messzebb tolja a teljesítmény határait. Ebből a szellemiségből számos fontos fejlesztés született a gumiabroncsok világában. Ez a misztikus történet vezérfonala, és ebben a történetben kihívások, sikerek, nagy premierek és a gumiabroncs történetének fontos lépései sorakoznak fel.

EGY ÖRÖK ÚTTÖRŐ LEGENDÁJA

Portrait du Dr. Benjamin Franklin Goodrich

A BFGoodrich Tires története Dr. Benjamin Franklin Goodrich-csel kezdődik, egy autodidakta vállalkozóéval és látnokéval, aki 1870-ben létrehozott egy céget, amely aztán a gumiabroncsok gyártásában a világ egyik legjobb és legelismertebb vállalatává vált. A BFGoodrich öröksége mindazokból a kihívásokból és sikerekből adódik, amelyek lehetővé tették számunkra, hogy világszerte számos autós mindennapjait megkönnyítsük, és biztosítsuk, hogy a vezetés egyre biztonságosabb és kellemesebb tevékenység legyen. Ennek érdekében többezer munkatársunk veti latba képzelőerejét és leleményességét, hogy egyre nagyobb teljesítményű új termékeket fejlesszen és új fejezetet nyisson az autóiparban.

Mi a BFGoodrich-nél azoknak gyártunk gumiabroncsokat, akik járművük kvintesszenciáját kívánják felszínre hozni, és emellett még örömöt is akarnak szerezni maguknak. Ha Önt is megérintette a versenyszenvedély, Ön is közénk tartozik! Abroncsainkat igazi rajongók tervezik, akik hétvégenként durva terepeken küzdenek, vagy a világ versenypályáin koptatják az aszfaltot. Szakértelmüket díjak igazolták minden versenyen, ahol a márka indult, a sebringi makadámtól Baja poros, meredek útjaiig. Ők képviselik az összekötő kapcsot, amely biztosítja a technológiák átadását a versenyautókból a szériajárművekbe, és amely lehetővé teszi, hogy a BFGoodrich elsősorban a verseny világából származó technológiákat valóban magukba sűrítő abroncsokat kínáljon vevőinek, amelyek a teljesítmény, a minőség és az élettartam zálogai.

Historique - calendrier 1921

Minden 1870-ben kezdődött, Dr. Benjamin Franklin Goodrich zseniális inspirációjával, aki helyi befektetők támogatásával megalapította az első gumiabroncsgyárat Észak-Amerikában, egészen pontosan az Ohio állambeli Akronban.
A teljesítmény már akkor a márka génjeiben volt, és ennek jegyében hozta létre Charles Cross Goodrich, Benjamin fia az Egyesült Államok első kutatóközpontját. Közvetlen következmény: a BFG már 1903-tól azzal tűnik ki, hogy ő szállíthatja a Ford A modell — az észak-amerikai kontinenst keletről nyugatra elsőként átszelő automobil — abroncsait.

Akkoriban a repülőszerkezetek alkotói sem pihentek, és a BFG ebben is meglátta a lehetőséget, hogy az ember mobilitását fokozza. Így a márka közreműködött az 1909-ben Reims-ben megrendezett első nemzetközi repüléstechnikai versenyen elért 75 km/órás sebességi rekordban is, a Curtiss Aeroplane Corporation gépén. A repüléssel kapcsolatos idill a húszas években újabb kihívásokkal folytatódott. Ez a távolsági rekordok és a kalandorok időszaka volt. Charles Lindbergh Spirit Of Saint Louis nevű, az Atlanti-óceánt elsőként átszelő repülőgépe BFGoodrich gumiabroncsokkal volt felszerelve.